Ville Kivinen Ihmisellä on vapaus toteuttaa itseän kunhan ei kajoa muihin ihmisiin, omaisuuteen tai tuhoa luontoa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Skandinavia

Unelma uudesta Kalmarin Unionista

Keskiajalla olivat pohjoismaat; Norja, Tanska, Ruotsi ja Suomi, osana Ruotsia, personaaliunionissa kun Tanskan ja Norjan kuningatar Margareeta I päätyi myös Ruotsin kruununpääksi monimutkaisten sukulaissuhteiden ja sisäpolitiikan kautta.

Loppusanat..

Puolustusvalmiuden - tehokkaan puolustusvalmiuden - elintärkeätä merkitystä nuoren valtakunnan tulevaisuudelle ei valitettavasti havahduttu tajuamaan, huolimatta kerta kerran perästä saaduista varoituksista, ennen kuin sodan ukkonen herätti nukkujat. Osoittautui kohtalokkaaksi, että emme jaksaneet nostaa maanpuolustuksen asiaa puolueintressien yläpuolelle. Itsenäisen ulkopolitiikan ehdoton edellytys on vahvojen puolustusvoimien olemassaolo, mutta juuri tämä tuki meidän valtioltamme puuttui.

Finnskandia

Suomessa taitetaan lähes jatkuvasti peistä siitä, pitäisikö meidän enää ollenkaan kuulua Euroopan Unioniin ja pitäisikö meillä olla jälleen käytössä oma raha. En pyri vastaamaan noihin kysymyksiin, mutta esitän uuden vaihtoehdon kaikkien harkittavaksi.

Olisiko aika käynnistää keskustelu kaikkien neljän pohjoismaan muodostamasta valtioliitosta? Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan yhdentyminen Finnskandiaksi, ratkaisisi hetkessä monia vaikeita ongelmia.

EU vai Finnskandia

Suomessa taitetaan lähes jatkuvasti peistä siitä, pitäisikö meidän ollenkaan kuulua Euroopan Unioniin ja pitäisikö meillä olla käytössä oma raha. En pyri vastaamaan noihin kysymyksiin, mutta esitän uuden vaihtoehdon kaikkien harkittavaksi.

Olisiko aika käynnistää keskustelu kaikkien neljän pohjoismaan muodostamasta valtioliitosta? Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan yhdentyminen Finskandiaksi, ratkaisisi hetkessä monia vaikeita ongelmia.

Skandinaavinen pakanausko herää henkiin Islannissa

Muinaisusko tekee paluutaan Islannissa. Islannissa aloitettiin rakentamaan maan ensimmäistä germaaniselle ja skandinaaviselle muinaisuskolle pyhitettyä temppeliä sitten viikinkiajan. Vaikka vanhojen Jumalten palvominen pieksettiinkin pois skandinaaveista noin 1000 vuotta sitten, on moderni versio norjalaisesta pakanauskosta alkanut saamaan yhä enemmän jalansijaa Islannissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä